Descobrim els secrets nutricionals que la fan mereixedora de tanta fama.
Les figues fresques són un regal que ens ofereix la natura durant el mes d’agost i setembre i que convé aprofitar. Ens aporten moltes vitamines, minerals, sucres i fibra. Per començar, són una font molt destacable de calci i ferro, minerals que ens ajuden a combatre l’osteoporosi i l’ànemia.
Aquest aliment suavitza la mucosa gàstrica i impedeix la reabsorció del colesterol. D’altra banda, millora i prevé el restrenyiment perquè és un aliment ric en fibra soluble i insoluble. La figa també ens aporta potassi i magnesi i és rica en vitamines del grup B, especialment B9 i Vitamina C.
No hauríeu de tornar a dir que NO a una figa perquè és un fruit amb un alt contingut en sucre i per tant hipercalòric. Valoreu-la com una joia nutricional. Deu ser per això que des d’antic s’ha vinculat amb la fertilitat i la vida. Durant la cultura grega clàssica, era un aliment simbòlic i quan es fundava una ciutat es plantava una figuera per assenyalar el lloc de reunió. Plató la va anomenar la fruita dels filòsofs i el poble berber la considera un símbol de fecunditat i resurrecció.
Aquesta setmana t’hem preparat una amamida excepcional, ben mediterrània en honor als clàssics: amanida de tomàquet rosa, amb figues fresques coll de dama, mató i menta.
Fem cas a les cultures ancestrals i no a les dietes de revistes ;-) Mengem figues, que són una font de salut!
Ariadna Soteras
• Pots seguir-nos i fer un LIKE a www:facebook.com/mandarinarestaurant
• Si vols donar-te d’alta o de baixa escriu un mail a info@mandarinacatering.es
No hay comentarios:
Publicar un comentario