domingo, 22 de julio de 2018

FESOLS AMB VENTRESCA DE BONÍTOL. 

Pel seu valor nutricional –són rics en proteïnes, fibres, potassi, ferro i magnesi–, els fesols són autèntics tresors dietètics. Es conreen en comarques gironines i en tenim noms diversos: fesolí, fesolet de l’ull negre o fesol de Santa Pau.
És molt indicat menjar-ne tres o quatre vegades per setmana i combinats amb cereals ens proporcionen una proteïna d’elevada qualitat. 
Recordeu que cal mastegar bé els llegums perquè la seva digestió comença a la boca. Si ho fem, afavorirem que el pàncrees no hagi de fer tant d’esforç i evitarem els problemes d’inflor dels intestins. Cal mastegar cada cullerada fins que estigui complement impregnada de saliva i, sobretot, no s'ha de beure gens d’aigua mentre es mengen perquè dilueix la potència de l’enzim de la saliva i evita que pugui treballar bé.
Així que, aquesta setmana, us farem fer exercici de mandíbula quan assaboriu l’empedrat amb fesols i ventresca de bonítol que us hem preparat.

Salut i bon profit!

•Pots donar-te d’alta al blog de cuina saludable i propostes de take away a http://mandarinacatering.blogspot.com.es
•Pots seguir-nos i fer un LIKE a www:facebook.com/mandarinarestaurant
• Si vols donar-te d’alta o de baixa escriu un mail a info@mandarinacatering.es



No hay comentarios:

Publicar un comentario