Us ho he de confessar. Quan marxa el fred, faig una previsió de compra de carxofa que em recorda la meva àvia quan omplia el rebost per si tornava la guerra ;-). M’angoixa tornar a mercat i no trobar carxofes. Així que faig doble previsió de compra per si de cas. Com a protagonistes d'un sopar, les faig al forn partides per la meitat i acompanyades amb pernil, com a acompanyament les puc fer saltades amb un pollastre al forn, arrebossades com a bunyols per un peix, tallades i estofadetes per a una truita…. Faig les mil i una carxofes.
Al menú de 15 € (10€ take away) del Mandarina t’hem preparat uns raviolis de carxofa amb salsa parmesà i pernil D.O. Guijuelo per constrastar-ne la dolçor.
Són multiples les propietats que tenen les carxofes. Són diürètiques, depuren el fetge, porten vitamines, aporten flavonoides, i tenen molta fibra. Com que s’oxiden ràpidament, un truc per conservar-les bé és guardar-les en una bossa a la nevera amb julivert, ja que els aporta vitamina C.
Si sou com jo i us encanten les carxofes, sobretot no obriu el millor vi que tingueu quan en mengeu. Les carxofes són l'aliment que més distorsiona la percepció dels gustos dolços i salats, i per descomptat el del vi. ;-)
Salut i llarga vida als productes de temporarda!
Ariadna Soteras
• Pots seguir-nos i fer un LIKE a www:facebook.com/mandarinarestaurant
• Si vols donar-te d’alta o de baixa escriu un mail a info@mandarinacatering.es
No hay comentarios:
Publicar un comentario