domingo, 18 de junio de 2017

SALSA AL PESTO, SALUT I AROMA A LA CUINA

El pesto és una salsa molt saludable. Es fa amb alfàbrega, una planta molt olorosa que a Itàlia és un ingredient fonamental de la cuina, des del nord fins al sud. En aquest país l’alfàbrega guarneix terrasses, horts i testos a les finestres i els confereix un perfum extraordinari molt útil per foragitar els mosquits. 
La salsa pesto pot acompanyar qualsevol tipus de pasta, nyoquis o fins i tot unes simples patates bullides. Resulta exquisit amb verdures a la brasa o damunt un bon tomàquet. 
El secret d’un bon pesto és tenir una bona alfàbrega. És preferible que sigui de fulla gran i olorosa i, si pot ser, acabada d’agafar del test.
S'elabora com un allioli. Es trinxen al morter l’all, uns pinyons de qualitat ben aromàtics i sal grossa. Després s’hi afegeixen les fulles d’alfàbrega rentades i eixutes i s'hi incorpora el parmesà ratllat. Gota a gota anem afegim un bon oli d’oliva extra verge fins que quedi lligat. Ben cobert d’oli perquè no s’oxidi, aquesta salsa exquisida pot mantenir-se a la nevera 2 dies.  
Al menú del Mandarina, t’hem fet uns bons espaguetis amb pesto i daus de tomàquet pera, per apropar-nos una mica a aquest país tan meravellós que és Itàlia.

Salut i bon profit!

Pots seguir-nos i fer un LIKE a www:facebook.com/mandarinarestaurant
Si vols donar-te d’alta o de baixa escriu un mail a info@mandarinacatering.com


Ariadna Soteras


No hay comentarios:

Publicar un comentario