Aquesta salsa està elaborada a partir d’ametlles i avellanes torrades, una mica de pa bo, oli d’oliva verge, un bri d’all, sal, pebre i polpa de nyora.
Actualment també anomenem xató a l’amanida d’escarola, bacallà i olives negres, acompanyada de la salsa xató.
Les comarques del Penedès i el Garraf se'n disputen la paternitat, però sigui qui en sigui l’inventor, és un plat que fa festa i fa aplegar la gent al voltant d’una taula. En aquestes contrades, s'acostuma a acompanyar amb truites, per la seva proximitat al Dijous Gras.
Al Mandarina te’n presentem la nostra versió. Amb escarola d’hort, bacallà dessalat, olives negres mortes i la nostra salsa xató.
Salut i gaudim de la nostra cuina!
Ariadna Soteras
•Pots donar-te d’alta al blog de cuina saludable i propostes de take away a http://mandarinacatering.blogspot.com.es
•Pots seguir-nos i fer un LIKE a www:facebook.com/mandarinarestaurant
• Si vols donar-te d’alta o de baixa escriu un mail a info@mandarinacatering.es
No hay comentarios:
Publicar un comentario