domingo, 4 de marzo de 2018

FRICANDÓ DE VEDELLA AMB CARRERETES I CAMAGROCS

El fricandó és un plat tradicional de la cuina catalana fet amb vedella, però no amb qualsevol tall. Al Mandarina triem el jarret o sofraja. És possible que el mot fricandó provingui del llatí frigere, referint-se al fet que és carn enfarinada i fregida, amb bon oli d’oliva verge extra. 
Per cuinar el fricandó, doncs, hem de fer un bon sofregit de ceba de figueres amb una mica de tomàquet ratllat: la base de qualsevol estofat. Salpebrem i enfarinem la carn i l’enrossim per les dues bandes. Posem en remull les carreretes i els camagrocs secs. Afegim la carn i els bolets al sofregit. Ho reguem amb vi blanc. Ho cobrim amb caldo de verdures. Ho tapem i ho deixem coure 35 minuts. Com a punt final, nosaltres fem una picada d’ametlles, avellanes torrades i nyora. Per acompanyar el plat, preparem un puré de patata natural.

Aquests plats clàssics de la nostra gastronomia no poden faltar els dies de rigorós hivern. 

Salut i bon xup-xup per sucar-hi pa!

Ariadna Soteras

•Pots donar-te d’alta al blog de cuina saludable i propostes de take away a http://mandarinacatering.blogspot.com.es
•Pots seguir-nos i fer un LIKE a www:facebook.com/mandarinarestaurant
• Si vols donar-te d’alta o de baixa escriu un mail a info@mandarinacatering.es



No hay comentarios:

Publicar un comentario