domingo, 17 de marzo de 2019

CREMA CATALANA, CREMA DE SANT JOSEP

Diu la llegenda que un bon dia un bisbe va anar a visitar un convent. Les monges van voler obsequiar-lo amb un flam, postre del qual n’eren conegudes com unes expertes. Nervioses per la categoria del seu convidat, però, aquell dia el flam va quedar massa líquid i van provar d’esmenar-ho afegint-hi una capa de sucre cremat. Quan li van oferir aquell flam desafortunat al Bisbe, el sucre encara era calent. El golafre no s’hi va poder resistir i se’n va endur una cullerada a la boca: “Crema! Crema!, va exclamar de seguida, sense saber encara que acabava de batejar aquella improvisada elaboració culinària, que resultarà ser  el dolç català més antic i conegut arreu. 
Antigament estava reservada al 19 de març, dia de Sant Josep, que era l’època de l'any que les gallines ponien mes ous i s’havia d’aprofitar l’excedent. 
Al Mandarina te l'hem preparat al menú d'aquesta setmana. Deliciosa i golafre. 

Salut i llarga vida a les tradicions!

Ariadna Soteras

•Pots donar-te d’alta al blog de cuina saludable i propostes de take away a http://mandarinacatering.blogspot.com.es
•Pots seguir-nos i fer un LIKE a www:facebook.com/mandarinarestaurant

• Si vols donar-te d’alta o de baixa escriu un mail a info@mandarinacatering.es


No hay comentarios:

Publicar un comentario