domingo, 5 de noviembre de 2017

LA CARA SALUDABLE DELS BOLETS

Els bolets són fibra en un 50 % i per això redueixen la tensió arterial, milloren el colesterol i el sistema immunitari. Alimenten la microbiota intestinal i se’ls atribueixen propietats anticancerígenes. A més, anar a buscar a bolets vol dir fer salut a la muntanya: caminar, respirar aire més pur i que ens toqui el sol, o la pluja. Malauradament, però, sembla que la meteorologia cada cop va més en contra d’aquests petits tresors del bosc i això fa pensar que possiblement el futur dels bolets seguirà el mateix camí que els horts casolans o els peixos de piscifactoria. Podem gaudir tot l’any dels mateixos nutrients que ens aporten els bolets salvatges, però no hi ha res com el gust del bolets buscats i collits amb esforç per un mateix.
Aquesta setmana al Mandarina estem plens de bolets. De moment pocs són de bosc, ja que, fins que no plogui, no en tindrem gaires, però són molt bons i saludables. 
T’hem preparat dues amanides amb bolets: l’amanida de brie i xampinyons portobello saltats amb magrana i l’amanida de pollastre amb pinyons i xampinyons blancs. I un risotto amb xampinyons blancs, portobello, ceps, camagrocs i shiitakes.  
Tant de bo puguem continuar caçant bolets molts anys i emportar-nos els aromes de tardor als nostres plats!

Bon profit i salut!

Ariadna Soteras

• Pots seguir-nos i fer un LIKE a www:facebook.com/mandarinarestaurant

• Si vols donar-te d’alta o de baixa escriu un mail a info@mandarinacatering.com


No hay comentarios:

Publicar un comentario