domingo, 26 de noviembre de 2017

LES LLENTIES, UN LLEGUM HUMIL MOLT SALUDABLE

Les llenties ens poden semblar un aliment per a èpoques de penúria, si tan sols les prenem bullides, o un plat d’abundància, si els afegim carns. Darrere d’aquests llegums menuts, però, s’amaga un valor nutritiu enorme, fins i tot medicinal, si els incorporem a la dieta de manera habitual.
Són molt riques en proteïna vegetal, que per ser completa cal acompanyar-les amb cereals (pa, arròs, quinoa…) o llavors (pipes de carbassa, de gira-sol, xia, sèsam) dins el mateix àpat, o en un altre àpat del dia.
Dos trucs de cocció per fer-les més digestives: un és afegir alga kombu o wakame, que n’estoven les fibres, i l’altre és afegir-hi llavors carminatives con el comí, o el fonoll, que prevenen les flatulències. ;-)
Els llegums regulen la pressió arterial i els nivells de colesterol i sucre en sang. Són rics en hidrats de carboni i s’assimilen lentament, per això es recomanen a les persones diabètiques i són indicades en les dietes d’aprimament. Hi ha la creença que els llegums engreixen, tan sols és així si és cuinen amb greixos animals, com ara el xoriço o la cansalada. 
Al Mandarina us n’hem preparat un plat per a aquesta setmana. Les hem cuit amb carbassa, gingebre, clau i alga kombu. Una delícia energètica i saludable per equilibrar la temperatura corporal i nodrir l’organisme.

Salut i saviesa per trobar la riquesa de les petites coses.

 Ariadna Soteras

• Pots seguir-nos i fer un LIKE a www:facebook.com/mandarinarestaurant

• Si vols donar-te d’alta o de baixa escriu un mail a info@mandarinacatering.es


No hay comentarios:

Publicar un comentario