domingo, 3 de febrero de 2019

MONGETES DE SANTA PAU

El fesol o mongeta petita, és un llegum que es conrea a moltes contrades de Catalunya, entre les quals Santa Pau, a la Garrotxa. El terreny volcànic local, li confereix unes qualitats particulars a aquest petit tresor gastronòmic. Al gener se celebra anualment la fira del fesol de Santa Pau, així que ens unim a la festa preparant Mongetes de Santa Pau amb botifarra negra de Can Pistraques i rostillons de cansalada magra ben rostida. Un plat saborós i nutritiu. Ara que hem passat la Candelera rient i el fred es queda aquí per un temps. 
La llegum és un autèntic tresor dietètic per el seu valor nutricional i ens farà bé incorporar-los a la nostra dieta, tal i com feien antigament els nostres avis. 
El fesol conté principalment hidrats de carboni complexos, que ens aporten energia de llarga durada i que a més tenen un efecte saciant, de manera que són útils en les dietes de control de pes. 

Animeu-vos a menjar sovint llegum, com una sana base de la nostra alimentació.


Salut i bon profit!


Ariadna Soteras

•Pots donar-te d’alta al blog de cuina saludable i propostes de take away a http://mandarinacatering.blogspot.com.es
•Pots seguir-nos i fer un LIKE a www:facebook.com/mandarinarestaurant
• Si vols donar-te d’alta o de baixa escriu un mail a info@mandarinacatering.es


No hay comentarios:

Publicar un comentario