domingo, 23 de diciembre de 2018
domingo, 16 de diciembre de 2018
ESCUDELLA AMB GALETS I CARN D’OLLA
El plat que més agrada als catalans és l’escudella, però no és precisament un plat per tenir-lo llest en 20 minuts.
Per això et recomano que si inverteixes temps a fer-la, t’organitzis per gaudir-ne uns quants dies.
L’escudella és el resultat de la cocció de verdures (ceba, pastanaga, nap, xirivia, col i patata) i de carns (pit de gallina sense pell, ossos d’espinada de porc, cua de vedella). Les verdures es fiquen a l’olla des de el principi, excepte la col, però les carns s’han de blanquejar primer. S’han de deixar bullir 2 hores ben bones, tot el conjunt. És important espumar i desgreixar el caldo.
Per tal de que sigui més nutritiva, al Mandarina triturem les verdures, excepte la col i la patata. N'obtenim una crema boníssima on afegim boletes de carn d’olla i galets cuits de la casa Rummo. La carn d’olla són boletes que fem amb carn de crostó de vedella picada i botifarra. Tot barrejat amb una mica d’all, julivert i un ou.
Salut i llarga vida als plats de cullera que fan caliu ara que arriba l’hivern.
Ariadna Soteras
•Pots donar-te d’alta al blog de cuina saludable i propostes de take away a http://mandarinacatering.blogspot.com.es
•Pots seguir-nos i fer un LIKE a www:facebook.com/mandarinarestaurant
• Si vols donar-te d’alta o de baixa escriu un mail a info@mandarinacatering.es
Per això et recomano que si inverteixes temps a fer-la, t’organitzis per gaudir-ne uns quants dies.
L’escudella és el resultat de la cocció de verdures (ceba, pastanaga, nap, xirivia, col i patata) i de carns (pit de gallina sense pell, ossos d’espinada de porc, cua de vedella). Les verdures es fiquen a l’olla des de el principi, excepte la col, però les carns s’han de blanquejar primer. S’han de deixar bullir 2 hores ben bones, tot el conjunt. És important espumar i desgreixar el caldo.
Per tal de que sigui més nutritiva, al Mandarina triturem les verdures, excepte la col i la patata. N'obtenim una crema boníssima on afegim boletes de carn d’olla i galets cuits de la casa Rummo. La carn d’olla són boletes que fem amb carn de crostó de vedella picada i botifarra. Tot barrejat amb una mica d’all, julivert i un ou.
Salut i llarga vida als plats de cullera que fan caliu ara que arriba l’hivern.
Ariadna Soteras
•Pots donar-te d’alta al blog de cuina saludable i propostes de take away a http://mandarinacatering.blogspot.com.es
•Pots seguir-nos i fer un LIKE a www:facebook.com/mandarinarestaurant
• Si vols donar-te d’alta o de baixa escriu un mail a info@mandarinacatering.es
domingo, 9 de diciembre de 2018
CEPS
El cep, o sureny, és un bolet robust de barret gros i carnós de color marró clar. Vist així no sembla gaire atractiu, però és un dels bolets més apreciats a la cuina pel seu gust i la seva textura. Desprèn un aroma suau que recorda les ametlles. Al Mandarina n’hem fet una crema. Coem porros i ceba de Figueres fins que quedi tot ros. Hi afegim una mica de patata i quan gairebé està tot cuit hi afegim carbassó i els ceps laminats. Ho triturem fins que quedi ben fi i afegim oli d’oliva extra verge i una mica de tòfona per donar-li aroma. És una crema deliciosa i nutritiva.
Aquesta setmana, al Mandarina, ens han arribat uns bolets que enamoren, així que hem fet, a part de la crema de ceps, amanida de portobel·los i torrada amb brie i magrana i risotto de bolets amb enokis, portobel·los, ceps i xampinyons. Com podeu veure, sabem que els bolets són bons per a la salut i ens ajuden a prevenir infeccions, ara que ve el fred.
Salut i llarga vida als aliments funcionals que ens curen.
Ariadna Soteras
•Pots donar-te d’alta al blog de cuina saludable i propostes de take away a http://mandarinacatering.blogspot.com.es
•Pots seguir-nos i fer un LIKE a www:facebook.com/mandarinarestaurant
• Si vols donar-te d’alta o de baixa escriu un mail a info@mandarinacatering.es
domingo, 2 de diciembre de 2018
VERDURES SENSE MESURA
Les verdures són els aliments que mes ens ajuden a tenir una diversitat bacteriana. Són l’autèntica gasolina dels budells i ens ajuden a equilibrar els sistema digestiu, protegint-nos de moltes malalties. Les verdures ajuden a prevenir les malalties cardiovasculars, determinats càncers, malalties neurodegeneratives i altres patologies inflamatòries cròniques. Hauríem d’aconseguir que el 50% dels plats que ingerim diàriament estigui format per verdura, tan per dinar com per sopar, sigui crua o cuita. l’OMS ens recomana ingerir 400 grams diaris de fruita i verdura per prevenir i eradicar carències de nutrients. em de tenir cura de les verdures que triem i quina cocció li donem a cadascuna per tal d’aprofitar al màxim els nutrients que ens aporten. Al Mandarina sempre tenim molta presència de verdures. Aquesta setmana, per exemple, t’hem preparat, amanides d’enciams de l’hort de Sant Boi i crema de verdures. Si mengem verdures sense mesura, no deixarem espai per d’altres aliments que no siguin tan saludables. Fes-te amic del color verd ;-)
Salut i llarga vida a les verdures de proximitat i de temporada, ben triades i ben cuinades.
Ariadna Soteras
•Pots donar-te d’alta al blog de cuina saludable i propostes de take away a http://mandarinacatering.blogspot.com.es
•Pots seguir-nos i fer un LIKE a www:facebook.com/mandarinarestaurant
• Si vols donar-te d’alta o de baixa escriu un mail a info@mandarinacatering.es
Etiquetas:
Amanides,
Entrants,
Pensaments,
Superaliments,
Verdures
domingo, 25 de noviembre de 2018
FLEXITARIANISME, UNA MODA?
El terme flexitarianisme designa el règim alimentari bàsicament vegetarià que inclou el consum esporàdic de carn i peix. El concepte implica una actitud flexible, que ja m’agrada, sempre que sigui feta amb coneixement i sentit comú. No és correcte, doncs, fer un sobreesforç per abstenir-se de menjar producte animal i quan arriba el dia, menjar-se un tall de carn talla XXL. El terme moderació i equilibri haurien d’estar presents en aquesta decisió. Veure la proteïna de carn i peix com una guarnició dins la nostra dieta, no com el tall principal, també és una visió oportuna. No hem d’oblidar que som el que mengem i el que bevem. Per tant, beure una coca cola zero, i privar-nos dels beneficis de menjar carn, no seria una bona decisió. Al Mandarina t’ho posem fàcil amb plats en què no augmentem l’aportació de proteïna animal sense raó. Si no cal, no cal. A unes bones llenties no els cal carn per ser exquisides. Nosaltres hi posem carbassa i gingebre, i ja tenim un plat equilibrat si ho combines amb cereals, com arròs, o una llesca de pa.
Salut, seny i una mica de rauxa a la cuina, que fa falta!
Ariadna Soteras
•Pots donar-te d’alta al blog de cuina saludable i propostes de take away a http://mandarinacatering.blogspot.com.es
•Pots seguir-nos i fer un LIKE a www:facebook.com/mandarinarestaurant
• Si vols donar-te d’alta o de baixa escriu un mail a info@mandarinacatering.es
Etiquetas:
Amanides,
Entrants,
Pensaments,
Recomanacions
domingo, 18 de noviembre de 2018
MACARRONS DE FONDA
Macarrons dels bons… dels que el plat et queda ple de sofregit i voldries llepar-lo. Dels que et fan pensar en quan eres petit.
Als nostres, els del Mandarina, hi posem una bona carn picada de vedella, la que ens porta en Joaquim de Carns Maria Teresa, del mercat de Galvany, i botifarra esparracada de Can Pistraques. Els macarrons han de ser llisos. Els bullim amb sal i llorer i deixem que es passin una mica de cocció. Els afegim al sofregit de ceba de Figueres i tomàquet, fet amb cura i paciència. Hi posem la carn picada, que haurem saltat amb oli d’oli i un grill d’all. Ho deixem reposar perquè el macarró s’impregni del gust. Hi posem formatge emmental i parmesà per sobre i gratinem abans de servir.
Realment bons… però no se si tant com els que feia la padrina Maria de la Fonda Fanxico de Castellar de n’Hug, que és qui ens en va donar la recepta.
Ariadna Soteras
•Pots donar-te d’alta al blog de cuina saludable i propostes de take away a http://mandarinacatering.blogspot.com.es
•Pots seguir-nos i fer un LIKE a www:facebook.com/mandarinarestaurant
• Si vols donar-te d’alta o de baixa escriu un mail a info@mandarinacatering.es
domingo, 11 de noviembre de 2018
MANDONGUILLES AMB SÍPIA. MAR I MUNTANYA
Particularment, em costa acomiadar-me del mar i plats com aquest em fan sentir encara a prop de les onades. Plats de tardor, plats guisats, plats de cullera, plats de xup-xup.
Les mandonguilles amb sípia, elaborades ja per grecs i romans i amb arrels empordaneses, és un plat de cassola que sol agradar a tothom. És fàcil de menjar, perquè no hi trobes ossos ni espines: cap entrebanc. Ideal per a àpats familiars d’aquests que no es tanca la llista de comensals fins minuts abans de la trobada… ja sabeu què volem dir. Fills, nets i amics de “last minute”. Per elaborar aquest plat, el secret el saben les àvies i els cuiners pacients. Un bon sofregit fet amb amor i amb un ull a la cassola perquè no es cremi: tomàquet ratllat, sofregit amb un bri d’all. Carn picada excel·lent de vedella i porc. Sípia, neta i tallada a daus petits. Una picada de julivert i avellanes. Una mica de nou moscada. Vi blanc i brou de peix. Al final, un grapat de pèsols.
Tot a punt! Gaudim del mar i la muntanya! Salut i bon profit!
Ariadna Soteras
•Pots donar-te d’alta al blog de cuina saludable i propostes de take away a http://mandarinacatering.blogspot.com.es
•Instragram: Mandarina Restaurant
•Pots seguir-nos i fer un LIKE a www:facebook.com/mandarinarestaurant
• Si vols donar-te d’alta o de baixa escriu un mail a info@mandarinacatering.es
Suscribirse a:
Entradas (Atom)