domingo, 18 de diciembre de 2016

TRES SECRETS PER A UN BON TRINXAT

El trinxat és un plat de la Cerdanya, l’Alt Urgell i Andorra, fet a base de bullir patata i col i després barrejar-ho i trinxar-ho tot. Cal, també, cansalada, que s'ha d'haver rostit prèviament. En l’oli que desprèn la cansalada hi courem la barreja de patata i col de manera que es vagi lligant tot, com si fos una truita. Per a un bon trinxat són necessàries tres coses: 
1. Que la col sigui d’hivern, tocada pel fred i amb les fulles exteriors ben verdes. A nosaltres ens les porta el Joan, el nostre cuiner, de La Pobla de Lillet. Les hi guarda especialment un amic seu pagès, perquè aquestes cols estan tan buscades com la tòfona d’hivern ;-).
2.Una bona patata nova, gens farinosa però madura. 
3.Una bona cansalada de qualitat, de porc ibèric, com la que ens porta el Joaquim. Amb el greix bo i cruixent. 

Aquest plat ens fa sentir una mica més de muntanya, més salvatges i lluny de la ciutat ;-)

Bon profit, salut i visca la vida de muntanya!
Ariadna Soteras

Pots seguir-nos i fer un LIKE a www:facebook.com/mandarinarestaurant

Si vols donar-te d’alta o de baixa escriu un mail a  info@mandarinacatering.es



No hay comentarios:

Publicar un comentario