lunes, 27 de junio de 2016

COR QUÈ VOLS. COR QUÈ DESITGES. TOMÀQUET COR DE BOU.

Aquestes dites en català em permeten donar importància a aquesta preuada espècie de tomàtiga local de l’illa de Mallorca. És de forma grossa, de carn vetada i molt gustós. 
El principal component del tomàquet és l’aigua, per tant, té un valor energètic molt baix. El contingut en sucre és lleugerament superior a la resta de verdures, però la seva importància recau en l’elevada aportació de vitamines i fibra.  A més, té un elevat efecte antioxidant gràcies al contingut en vitamina E, C, carotens i licopens.
El tomàquet cor de bou és l'ingredient principal del trempó mallorquí, fet amb pebrot i ceba. Nosaltres hem preparat una amanida mes senzilla: tomàquet cor de bou, ceba tendra, tàperes i olives negres d’Aragó, tot amanit amb un bon raig d’oli d’oliva extra verge i escates de sal gruixuda. Per sucar-hi pa, però no qualsevol pa, sinó el pa de sègol i malta que coem cada dia per a tu, amb cinc varietats diferents: de cereals, de pipes de carbassa, de blat de moro, de dàtils i castanyes i de xapata. 


Salut i llarga vida a les coses senzilles i fetes amb amor!



No hay comentarios:

Publicar un comentario