El consum de
picant és una bona solució per refrescar el cor i escalfar l’ànima. El picant
activa el mecanisme del nostre cos i ens ajuda a secretar endorfines, per això
convida a pensar que d’alguna manera el picant té un component sexy ;-)
El picant no és
un sabor, sinó una sensació d’irritació i cremor que pot resultar agradablement
dolorosa o plaent.
La major part
de picants tenen origen vegetal, ja que és el sistema de defensa d'alguns
vegetals davant del mamífers devoradors, cosa que no afecta, sorprenentment,
els plumífers alats. L’escala de picor està subjecta a la sensació personal i
és difícil de controlar-la a la cuina, ja que un bitxo mai pica igual que un
altre.
I per què diem
que els menjars picants provoquen un efecte refrescant? Simplement, perquè el
picant ens activa el cos i ens fa suar. La suor de la nostra pell s’evapora i
durant aquest procés de sublimació gasosa la suor necessita absorbir energia
(calor) de la nostra pell, i per tant ens refresca. Com si fóssim un càntir
d'aigua ;-)
Per
comprovar-ho, aquesta setmana t’hem preparat uns clàssics Espaguetis
all’arrabbiata. T'hi atreveixes?
Salut, bona
cuina i bon profit!
Ariadna
Soteras
No hay comentarios:
Publicar un comentario