lunes, 13 de junio de 2016

PER QUÈ VA BE EL PICANT PER COMBATRE LA CALOR

El consum de picant és una bona solució per refrescar el cor i escalfar l’ànima. El picant activa el mecanisme del nostre cos i ens ajuda a secretar endorfines, per això convida a pensar que d’alguna manera el picant té un component sexy ;-)
El picant no és un sabor, sinó una sensació d’irritació i cremor que pot resultar agradablement dolorosa o plaent. 
La major part de picants tenen origen vegetal, ja que és el sistema de defensa d'alguns vegetals davant del mamífers devoradors, cosa que no afecta, sorprenentment, els plumífers alats. L’escala de picor està subjecta a la sensació personal i és difícil de controlar-la a la cuina, ja que un bitxo mai pica igual que un altre. 
I per què diem que els menjars picants provoquen un efecte refrescant? Simplement, perquè el picant ens activa el cos i ens fa suar. La suor de la nostra pell s’evapora i durant aquest procés de sublimació gasosa la suor necessita absorbir energia (calor) de la nostra pell, i per tant ens refresca. Com si fóssim un càntir d'aigua ;-)
Per comprovar-ho, aquesta setmana t’hem preparat uns clàssics Espaguetis all’arrabbiata. T'hi atreveixes?

Salut, bona cuina i bon profit!

Ariadna Soteras

No hay comentarios:

Publicar un comentario