domingo, 10 de junio de 2018

AMANIDA NIÇARDA O AMANIDA NIÇOISE. PRIMERA DE LA LLISTA DE LES NOSTRES AMANIDES INTERNACIONALS

L’amanida niçarda, com es coneix en occità, o l’amanida niçoise, com es coneix en francès, és una amanida molt refrescant i completa, típica de la ciutat occitana de Niça.
Consta dels ingredients següents: enciam (si pot ser de tipus trocadero, de fulla tendra), tomàquet vermell, ceba tendra, patata cuita amb pell, ou dur, tonyina en conserva d’oli d’oliva i mongetes tendres verdes primes bullides amb sal i refredades amb aigua i gel. Com a colofó, unes bones olives negres, molt típiques de Niça, li donen aquest gust tan mediterrani. També s’hi poden posar anxoves i tàperes, que li donen un sabor més salat. Fem una vinagreta amb oli d’oliva verge, emulsionada amb mostassa Dijon, sal i pebre. És important emplatar l’amanida en el moment de menjar-la, si no, l’enciam s’estova fàcilment. També s’ha d’anar alerta a l’hora d’amanir-la, perquè la tonyina en conserva ja aporta molt greix. A mi m’encanta trobar-hi pebre acabat de moldre per sobre, li dona un toc cruixent, aròmatic i picant. En aquest plat, també cal vigilar la temperatura dels ingredients: si l’ou està calent i poc cuit és un plaer per al paladar. A més, resulta una amanida molt vistosa de colors, cosa que convida a repetir-la i no cansar-te’n. És l’essència mediterrània! 
Aquesta setmana te la preparem Al Mandarina. Te la pots prendre com a plat únic i abundós o com a primer plat del nostre menú saludable.

Cuina de primavera - estiu! Cuina de salut.

Salut i bon profit ;-)

Ariadna Soteras

•Pots donar-te d’alta al blog de cuina saludable i propostes de take away a http://mandarinacatering.blogspot.com.es
•Pots seguir-nos i fer un LIKE a www:facebook.com/mandarinarestaurant

• Si vols donar-te d’alta o de baixa escriu un mail a info@mandarinacatering.es


No hay comentarios:

Publicar un comentario