El cep, o sureny, és un bolet robust de barret gros i carnós de color marró clar. Vist així no sembla gaire atractiu, però és un dels bolets més apreciats a la cuina pel seu gust i la seva textura. Desprèn un aroma suau que recorda les ametlles. Al Mandarina n’hem fet una crema. Coem porros i ceba de Figueres fins que quedi tot ros. Hi afegim una mica de patata i quan gairebé està tot cuit hi afegim carbassó i els ceps laminats. Ho triturem fins que quedi ben fi i afegim oli d’oliva extra verge i una mica de tòfona per donar-li aroma. És una crema deliciosa i nutritiva.
Aquesta setmana, al Mandarina, ens han arribat uns bolets que enamoren, així que hem fet, a part de la crema de ceps, amanida de portobel·los i torrada amb brie i magrana i risotto de bolets amb enokis, portobel·los, ceps i xampinyons. Com podeu veure, sabem que els bolets són bons per a la salut i ens ajuden a prevenir infeccions, ara que ve el fred.
Salut i llarga vida als aliments funcionals que ens curen.
Ariadna Soteras
•Pots donar-te d’alta al blog de cuina saludable i propostes de take away a http://mandarinacatering.blogspot.com.es
•Pots seguir-nos i fer un LIKE a www:facebook.com/mandarinarestaurant
• Si vols donar-te d’alta o de baixa escriu un mail a info@mandarinacatering.es
No hay comentarios:
Publicar un comentario