domingo, 18 de febrero de 2018

EL SECRET DE LA NOSTRA ESCUDELLA

Durant el Nadal, sovint estem tan embafats que no podem assaborir la grandiositat de l’escudella. Al Mandarina la continuem fent fora de les dates assenyalades, tal com era habitual no fa pas tant, quan formava part de les menges diàries. L’origen d’aquest plat prové de pagès, de quan bullien les verdures de l’hort amb les viandes. Generalment molts ossos i poca carn. La versió festiva es reservava per al Nadal,  s’anomenava “dels quatre evangelistes”i havia de tenir porc, gallina, vedella i xai.
Al Mandarina la fem festiva, però sense xai. Molta verdura: nap, xirivia, pastanaga, una mica de patata, porro i molta ceba i api, que ha de bullir amb carn de gallina, baixa en greix, ossos d’espinada i cua de vedella, també baixa en greix. 
El secret de la nostra escudella, d’una textura més untuosa, és que la desgreixem i en triturem totes les verdures. D’aquesta manera,  aporta molta fibra i resulta saborosa i saludable ;-)
Aquest caldo ajuda a depurar l’organisme, ja que conté molt potassi i un elevat efecte diürètic.

Visca la cuina d’antic, feta amb al cor i amb el cap.

Ariadna Soteras

•Pots donar-te d’alta al blog de cuina saludable i propostes de take away a http://mandarinacatering.blogspot.com.es
•Pots seguir-nos i fer un LIKE a www:facebook.com/mandarinarestaurant

• Si vols donar-te d’alta o de baixa escriu un mail a info@mandarinacatering.es


No hay comentarios:

Publicar un comentario