lunes, 21 de mayo de 2018

QUINA ÉS LA FLOR MÉS SABOROSA? LA CARXOFA

La carxofa és la flor de la carxofera. Aquesta hortalissa és molt apreciada a la cuina mediterrània i per això és la base de molts plats. Les podem menjar crues i cuites. 
Amb molt poques calories i amb propietats diürètiques, és molt recomanada en dietes per aprimar, ja que és molt saciant. No cal dir-vos que no heu de fer cas de la famosa dieta de la carxofa, que van posar de moda certes celebritats, i que consistia en tan sols menjar carxofes, en tots els seus possibles formats.
La carxofa és molt rica en vitamines del grup B, en ferro, calci, fòsfor, magnesi, potassi i sodi. Protegeix el fetge i afavoreix la funció biliar. 
S’oxiden fàcilment quan les tallem, així que és recomanable submergir-les en aigua amb llimona o julivert, perquè l’aportació de la vitamina C en frena l’oxidació. 
Nosaltres, al Mandarina, abans que s’acabi la temporada, hem fet uns raviolis de carxofa amb xips de carxofa i salsa de carxofa.  Acabarem la temporada, escarxofats ;-)

Salut, molta salut i bon profit!
Ariadna Soteras

•Pots donar-te d’alta al blog de cuina saludable i propostes de take away a http://mandarinacatering.blogspot.com.es
•Pots seguir-nos i fer un LIKE a www:facebook.com/mandarinarestaurant
• Si vols donar-te d’alta o de baixa escriu un mail a info@mandarinacatering.es






No hay comentarios:

Publicar un comentario