domingo, 30 de junio de 2019

TONYINA O BONÍTOL? QUINA ÉS LA DIFERENCIA? LLOM O VENTRESCA? SABER TRIAR.

Els mes cotitzats son la tonyina vermella i la tonyina blanca o bonítol del nord. 
La tonyina vermella, gran protagonista de la cuina japonesa.
El bonítol del nord forma part de l’excelencia culinària del Cantàbric. 
Per evitar errors i preus que no corresponen a la seva qualitat, cal agafar la referencia de l’especia amb la denominació científica.
Els bonítols pertanyen a la família “Sarda”, especies de mida mitjana, tanmateix que el bonítol del Nord si que pertany a la família de les tonyines "Thunnus alalunga”, molt apreciada. 
El bonítol del Nord forma part de l’excelencia culinària del nord d’Espanya. La tonyina vermella ha estat des de l’època clàssica, objecte de devoció. La seva pesca està documentada des dels Romans en tota la costa de Cadis sota la tècnica de pesca de l’almadraba.
Les parts mes apreciades són la ventresca i el clatell. Són les parts mes meloses.
Al Mandarina sempre fem les amanides, els entrepans, els “montaditos”, amb ventresca de bonítol del nord. Per això  qui sap apreciar la diferencia, sempre la tria per a fer un entrepà per esmorzar o a dinar amb la nostra amanida niçoise o a l’hora de demanar un catering.

Llarga vida al peix blau per protegir el nostre cor!

Salut i Bon profit!

Ariadna Soteras

•Pots donar-te d’alta al blog de cuina saludable i propostes de take away a http://mandarinacatering.blogspot.com.es
•Pots seguir-nos i fer un LIKE a www:facebook.com/mandarinarestaurant

  • Pots donar-te d’alta o de baixa escriu un mail a info@mandarinacatering.es
  • Seguir-nos a instagram mandarina.catering.restaurant


No hay comentarios:

Publicar un comentario