domingo, 21 de mayo de 2017

LES FAVETES TENDRES I LA MENTA FAN BONA PARELLA


Que les faves lliguen amb la menta, no és nou, ja ho deia en Josep Mercader, pare de la Cuina Catalana Moderna i fundador del Motel Empordà.
La primavera és època de faves, una lleguminosa molt saborosa i carregada de vitamines del grup B, minerals i antioxidants amb efectes protectors notables contra el càncer, el colesterol i la hipertensió. Aquest llegum té un efecte diürètic, expectorant i tonificant.
A més, les faves contenen més d’un 70 % d’aigua, ens aporten poques calories, només 110 per 100 grams, i un 20% d’hidrats de carboni en forma de midó d’assimilació lenta. Són riques en aminoàcids i tenen un contingut alt de fibra.   
Al menú del migdia del Mandarina, amb favetes tendres hem preparat una amanida boníssima i com que sabem que a vegades poden ser una mica indigestes, hi posem menta per afavorir-ne la digestió.
Fem servir els enciams de l’hort variats, nets i tallats a mà perquè no s’oxidin. Tallem tomàquet madur a daus, hi afegim les favetes que haurem confitat en oli d’oliva verge. Ho amanim amb oli de menta, que hem elaborat triturant menta fresca en oli d’oliva verge. Ho coronem amb encenalls de pernil DO Guijuelo, tallat ben primet. El resultat, una amanida saludable i amb l'aroma refrescant de la menta, ara que arriba la calor. 

No inventem res de nou, seguim les tradicions que ens acosten a la nostra terra. Salut i bon profit!


Pots seguir-nos i fer un LIKE a www:facebook.com/mandarinarestaurant
Si vols donar-te d’alta o de baixa escriu un mail a info@mandarinacatering.es
ering.es



No hay comentarios:

Publicar un comentario