Els blancs creixen sota terra. Són dolços i tendres, però no contenen tants antioxidants com els verds.
Els silvestres són llargs i prims i es cullen a la primavera pels marges dels boscos mediterranis. Són de gust molt intens.
Els verds són els de cultiu de temporada i el seu moment de màxima esplendor és ara, pel maig i juny. Aprofitem-ho!
Els verds són una bona font de vitamines antioxidants (C, E, provitamina A, àcid fòlic (B9) i niacina (B3)), i també de minerals com el potassi i el sofre.
L’espàrrec verd és famós pel seu efecte diürètic, ja que és ric en potassi i pobre en sodi. Aquest equilibri afavoreix l’eliminació de l’excés de líquids de l’organisme. Com que és ric en fibra saludable per a la flora intestinal té un efecte prebiòtic.
El color verd característic és degut a la clorofil·la, una substància amb propietats antibacterianes, antiinflamatòries i cicatritzants.
Aquesta setmana al menú lunch del Mandarina t’hem preparat un risotto d’espàrrecs verds deliciós.
Sofregim ceba de Figueres amb oli d’oliva verge extra, hi afegim vi blanc i ho deixem reduir. Hi afegim l’arròs Arbori i l'anacarem. Tot seguit hi afegim els espàrrecs verds tallats, ho mullem tot amb brou de verdures, salpebrem i no deixem de remenar a foc baix fins que el gra estigui semicuit. Al final, ho lliguem amb parmesà Reggiano ratllat perquè quedi cremós. Ho deixem reposar i ja ho podem tastar.
Bo i sa, de debò!
Salut i bon profit!
• Pots seguir-nos i fer un LIKE a www:facebook.com/mandarinarestaurant
• Si vols donar-te d’alta o de baixa escriu un mail a info@mandarinacatering.es
No hay comentarios:
Publicar un comentario