domingo, 14 de mayo de 2017

L’ESPÀRREC, PER TRIAR I REMENAR:  BLANCS, SILVESTRES O VERDS

Els blancs creixen sota terra. Són dolços i tendres, però no contenen tants antioxidants com els verds.
Els silvestres són llargs i prims i es cullen a la primavera pels marges dels boscos mediterranis. Són de gust molt intens. 
Els verds són els de cultiu de temporada i el seu moment de màxima esplendor és ara, pel maig i juny. Aprofitem-ho!
Els verds són una bona font de vitamines antioxidants (C, E, provitamina A,  àcid fòlic (B9) i niacina (B3)),  i també de minerals com el potassi i el sofre.
L’espàrrec verd és famós pel seu efecte diürètic, ja que és ric en potassi i pobre en sodi. Aquest equilibri afavoreix l’eliminació de l’excés de líquids de l’organisme. Com que és ric en fibra saludable per a la flora intestinal té un efecte prebiòtic. 
El color verd característic és degut a la clorofil·la, una substància amb propietats antibacterianes, antiinflamatòries i cicatritzants.
Aquesta setmana al menú lunch del Mandarina t’hem preparat un risotto d’espàrrecs verds deliciós.
Sofregim ceba de Figueres amb oli d’oliva verge extra, hi afegim vi blanc i ho deixem reduir. Hi afegim l’arròs Arbori i l'anacarem. Tot seguit hi afegim els espàrrecs verds tallats, ho mullem tot amb brou de verdures, salpebrem i no deixem de remenar a foc baix fins que el gra estigui semicuit. Al final, ho lliguem amb parmesà Reggiano ratllat perquè quedi cremós. Ho deixem reposar i ja ho podem tastar.

Bo i sa, de debò! 

Salut i bon profit!

 Pots seguir-nos i fer un LIKE a www:facebook.com/mandarinarestaurant

Si vols donar-te d’alta o de baixa escriu un mail a info@mandarinacatering.es



No hay comentarios:

Publicar un comentario